Dobra kuchnia, eBooks txt

[ Pobierz całość w formacie PDF ]
praca zbiorowadobra kuchniazak�adkai001 spis tre�cii001 spis tre�cii002 przedmowai003 jak �ywi� i dlaczego co musimy otrzyma� z po�ywieniai004 po�ywienie jako �r�d�o energiii005 po�ywienie jako �r�d�o sk�adnik�w budulcowychi006 po�ywienie jako �r�d�o sk�adnik�w warunkuj�cych w�a�ciwe funkcjonowanieustrojui007 skutki nieprawid�owego �ywieniai008 produkty - �r�d�em sk�adnik�w pokarmowycht001 tabela 1 produkty spo�ywcze jako �r�d�o sk�adnik�w od�ywczycht002 tabela 2 dzienne normy produkt�w (w dekagramach) dla poszczeg�lnych grupludzit003 tabela 3 dzienna racja pokarmowa (w dekagramach) dla rodziny, sk�adaj�cejsi� z 5 os�b:t004 tabela 4 tabela produkt�w zast�pczych w gramach, 100 gram produktu mo�nazast�pi�i009 jak od�ywia� si� na co dzie� zasady planowania �ywieniat005 tabela 5 przyk�adowe tygodniowe jad�ospisy na 4 pory rokui010 prawid�owe �ywienie nie musi by� kosztownei011 modyfikacja �ywienia do potrzeb choregot006 tabela 6 przyk�ad dostosowania dziennego jad�ospisu cz�owieka zdrowego dopotrzeb chorego z przewlek�ym schorzeniem przewodu pokarmowegoi012 g��wne wady �ywieniai013 sposoby poprawy �ywieniai014 dobra organizacja �ywienia to oszcz�dno�� czasu, si� i pieni�dzyi015 kuchnia nowoczesnej gospodynii016 urz�dzenia wodne i kanalizacyjnei017 urz�dzenia grzewczei018 o�wietlenie i wentylacjai019 �ciany, pod�ogi, oknai020 rozmieszczenie urz�dze� i mebli kuchennychi021 wyposa�enie w sprz�t gospodarskii022 naczynia kuchennei023 narz�dzia kuchennei024 zastawa sto�owai025 bielizna i sprz�t porz�dkowyt007 tabela 7 wykaz sprz�tu gospodarskiegot007 tabela 7 wykaz sprz�tu gospodarskiegoi026 miejsce do przechowywania produkt�wi027 spi�arniai028 piwnicai029 ch�odziarka (lod�wka)t008 tabela 8 temperatura i okresy przechowywania produkt�w w lod�wcei030 miejsce spo�ywania posi�k�wi031 zasady organizacji �ywienia rodzinyi032 jak planowa� i organizowa� zakupyi033 jak organizowa� sporz�dzanie posi�k�wi034 wsp�udzia� cz�onk�w rodziny w czynno�ciach gospodarskichi035 higiena na co dzie�i036 drobnoustroje i warunki ich rozwojui037 jak post�powa�, by nie dopu�ci� do zatru� pokarmowychi038 chemia a zdrowiei039 tworzywa sztucznei040 �rodki szkodnikob�jcze pestycydyi041 dobrze gotowa� wcale nie jest trudnoi042 unikajmy strat sk�adnik�w od�ywczycht009 tabela 9 mo�liwo�ci strat sk�adnik�w od�ywczych pod wp�ywem r�nychczynnik�wi043 zasady sporz�dzania potrawi044 przygotowanie wst�pne produkt�wi045 obr�bka termicznai046 doprawianie i wyko�czanie potrawi047 porcjowanie i wydawanie potrawi048 receptura i jej wykorzystanie co to jest recepturai049 je�li w domu nie ma wagit010 tabela 10 zamiana jednostek obj�to�ci (szklanki, �y�ki) �y�eczki najednostki wagowe (dkg)i050 zupy i dodatki do zup - wiadomo�ci og�lnei051 wywary i roso�y001 wywar jarzynowy002 wywar jarzynowo-mi�sny003 wywar grzybowy004 ros� jarski005 ros� z wo�owiny006 ros� z kury007 ros� rybnyi052 zupy czyste008 barszcz czysty009 barszcz czysty postny010 zupa grzybowa czysta011 zupa pomidorowa czysta012 zupa jarzynowa juliennei053 krupniki013 krupnik z kaszy j�czmiennej014 krupnik z ry�ui054 zupy zag�szczane015 zupa koperkowa016 zupa szczawiowa017 zupa pomidorowa018 zupa cytrynowa019 zupa kalafiorowa020 zupa szparagowa021 zupa og�rkowa022 zupa neapolita�ska023 barszcz ukrai�ski024 zupa z botwiny025 ch�odnik z mleka zsiad�ego026 zupa grzybowa ze �mietan�027 zupa grzybowa zasma�ana028 zupa ziemniaczana029 zupa ziemniaczana przecierana030 zupa grochowa031 kapu�niak z kapusty s�odkiej032 kapu�niak z kapusty kwaszonej033 zupa jarzynowa034 �uri055 zupy - kremy035 krem z marchwi036 krem z seler�w037 krem z kalafior�w038 krem z groszku zielonegoi056 zupy owocowe039 zupa z rabarbaru040 zupa z jab�ek041 zupa z truskawek042 zupa wi�niowa043 zupa ze �liwek suszonychi057 dodatki do zup044 ciasto lane045 kluski grysikowe046 makaron do roso�u047 grzybek do zup048 kostka z kaszy manny049 uszka do barszczu050 paszteciki z ciasta p�francuskiego051 grzanki z b�ki052 groszek ptysiowy053 diablotkii058 sosyi059 sosy gor�ce054 sos �mietanowy bia�y055 sos koperkowy056 sos chrzanowy057 sos pomidorowy058 sos og�rkowy059 sos jarzynowy060 sos z sera ��tego061 sos cebulowy bia�y soubisse062 sos cebulowy rumiany063 sos pieczarkowy064 sos z grzyb�w suszonych065 sos owocowy do mi�sa066 sos polski szary067 sos beszamelowyi060 sosy zimne068 sos majonezowy069 sos majonezowy na zasma�ce070 sos tatarski071 sos chrzanowy na zimno072 sos remoulade073 sos szczypiorkowy074 sos cumberlandi061 sosy podawane na zimno lub gor�co075 sos waniliowy076 sos kakaowy077 sos z wina bia�ego078 sos owocowy079 sos morelowy080 sos z jag�d czarnych081 sos z powide�082 sos ze �liwek suszonych083 sos malinowo-porzeczkowyi062 potrawy z mi�sa wiadomo�ci og�lnei063 ocena towaroznawczai064 przechowywanie mi�sa i czynno�ci przygotowawwczei065 mi�sa gotowane084 sztuka mi�sa085 kura z roso�u (w rosole)086 kura w galarecie087 galaretki porcjowe z drobiu088 potrawka z ciel�ciny (kury, brojlera, kr�lika)089 sos potrawkowy090 ozory gotowane091 ozory w galarecie092 mi�sa na zimno w galarecie093 flaki094 pulpety095 g�sia szyjka nadziewanai066 mi�sa duszone096 piecze� duszona ciel�ca(wo�owa, wieprzowa z dziczyzny)097 zrazy wo�owe (z grzybami)098 zrazy wieprzowe (ciel�ce) z papryk�099 zrazy w sosie �mietanowym100 zrazy w sosie pomidorowym101 zrazy w sosie jarzynowym102 zrazy ciel�ce po w�giersku103 zrazy w sosie pieczarkowym104 zrazy zawijane105 zrazy po warszawsku106 zrazy z mas� pikantn�107 zrazy z mas� z w�tr�bki108 zrazy z boczkiem i og�rkiem kwaszonym109 gulasz wieprzowy (wo�owy, ciel�cy, z baraniny, koniny, dziczyzny, podrob�w)110 gulasz segedy�ski111 cynaderki112 kuropatwy duszone w sosie �mietanowymi067 mi�sa pieczone113 piecze� ciel�ca (wo�owa, wieprzowa, barania, z dziczyzny)114 kotlety schabowe (kie�basa zwyk�a, w�tr�bka) na ro�nie115 kie�basa bia�a pieczona w piekarniku116 pol�dwica po angielsku117 rostbef po angielsku118 piecze� barania po angielsku119 piecze� z sarny (jelenia)120 zaj�c po polsku121 kurcz� po polsku122 kaczka pieczona z jab�kami123 g� nadziewana kasz�124 indyk nadziewany w�tr�bk�125 indyk z nadzieniem na s�odkoi068 mi�sa sma�onemi�sa sma�one saute126 bewsztyk z pol�dwicy po angielsku127 rumsztyk128 brizol129 stek barani (wieprzowy, ciel�cy)130 medalion ciel�cy na grzance131 filety wo�owe (ko�skie) na grzankach132 kotlety schabowe saute z kostk�133 filety z sarniny134 kotlety baranie z combru135 w�tr�bka saute136 nerki ciel�ce saute137 m�d�ek po polsku 1138 m�d�ek po polsku 2mi�sa sma�one panierowane139 sznycle ciel�ce po wiede�sku140 kotlety ciel�ce141 kotlety ciel�ce z g�rki142 kotlety schabowe panierowane143 w�troba panierowana144 kotlety de volaille145 brojler po wiede�sku146 n�ki ciel�ce sma�one w cie�cie147 mostek ciel�cy sma�ony w cie�ciei069 potrawy z mielonej masy mi�snej148 pulpety dietetyczne149 zrazy mielone duszone150 piecze� rzymska (klops)150 piecze� rzymska (klops)151 piecze� rzymska nadziewana jajami152 befsztyk mielony153 kotlety mielone154 kotlety mielone ciel�cei070 potrawy p�mi�sne154 kotlety mielone ciel�ce155 ciel�cina (kura, brojler) z marchewk� i selerami156 ciel�cina (kura, brojler) z ziemniakami i groszkiem zielonym157 ciel�cina (kura, brojler, baranina chuda) ze szpinakiem158 ciel�cina (wo�owina, wieprzowina) z fasolk� szparagow�159 wieprzowina z porami160 wieprzowina z mro�onk� giuwecz161 ciel�cina (wo�owina, wiprzowina, kura, brojler)162 wieprzowina (baranina) zapiekana z kapust� kwaszon�163 bigos164 kalarepa z pulpetami165 golonka z fasol� (grochem)166 serca wieprzowe (ciel�ce, wo�owe) z ziemniakami i szpinakiem167 par�wki (kie�basa par�wkowa, serdelowa) z fasol�168 kotlety z ciel�ciny (wo�owiny, wieprzowiny) i kapusty169 go��bki170 papryka nadziewana mi�sem i ry�em171 kabaczki (pomidory) nadziewane mi�sem172 zapiekanka z mi�sa mielonego kabaczk�w i ziemniak�w173 szynka zapiekana z makaronem174 mi�so z makaronem a la piero�ki175 risottoi071 potrawy z rybi072 ryby dost�pne na rynkui073 ocena jako�ci rybi074 zabijanie ryb.i075 patroszenie rybi076 dzielenie tuszek rybnychi077 doprawianie rybi078 ryby gotowane176 galareta do zalewania ryb177 ryba po kapita�sku178 galaretki porcjowe z ryby (tymbaliki)179 ryba w sosie zielonym180 ryba gotowana z mas�em i jajami181 ryba gotowana w sosie z warzywamii079 ryby duszone182 leszcz po bia�ostocku183 filety z dorsza po mazursku184 filety z dorsza zapiekane w �mietanie185 szczupak po staropolsku186 bigosik z lina187 karp po parysku188 potrawka z leszczai080 ryby sma�one189 leszcz sma�ony po rybacku190 p�astuga w cie�cie pikantnym191 karmazyn panierowany sma�ony192 halibut na spos�b francuski193 �led� �wie�y w zalewiei081 ryby pieczone194 ruloniki pieczone ze �ledzi195 karmazyn pieczony w pergaminie196 oko� po kaszubsku197 szasz�yk ze �ledzi198 karp w sosie chrzanowym199 halibut po my�liwskui082 zapiekanki rybne200 ryba zapiekana z makaronem201 ryba zapiekana z warzywami202 �ledzie zapiekane z ziemniakami i grzybamii083 potrawy z mielonej masy rybnej203 budy� z ryb204 knedle ziemniaczane z farszem rybnym205 sznycle rybne206 rolada z wk�adk� z jaj206 rolada z wk�adk� z jaj207 pulpety rybne208 kulki rybne na grzankachi084 potrawy z jaji085 jaja i przetwory z jaj wyst�puj�ce na rynkui086 przechowywanie jaji087 zastosowanie jaj w �ywieniui088 przygotowanie jaj do u�yciai089 jaja gotowane jaja na twardo jaja gotowane bez skorupek i w skorupkach209 jaja na mi�kko210 jaja na twardo211 jaja w "koszulkach"212 jaja gotowane na parzei090 jjaja sma�onei091 jaja sadzone213 jaja sadzonei092 jajecznicei092 jajecznice214 jajecznica zwyk�a215 jajecznica z pomidorami21... [ Pobierz całość w formacie PDF ]

  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • monissiaaaa.htw.pl