Doktor Max Gerson, Lekarstwo na Raka

[ Pobierz całość w formacie PDF ]
//-->MAX GERSONDoktor Max Gerson"Uważam Gersona za jednego z największych geniuszy w historii medycyny."- Albert Schweitzer, laureat Nagrody Nobla ""Doktor Max Gerson (1891-1956),genialny lekarz i naukowiec, który już 80 lat temu odkrył przyczyny powstawania raka,opisując je jako zespół wyniszczenia tkanek wynikający z zaburzenia równowagi sodowo-potasowej na poziomie komórkowym, postępującą toksemię organizmu oraz permanentnyniedobór składników odżywczych. Dr Gerson określił raka jak chorobę całego organizmu, anie poszczególnych organów. Na bazie swoich odkryć, po ponad 35-ciu latach klinicznychdoświadczeń, opracował Terapię Gersona - wybitnie skuteczną, naturalną, niespecyficznąterapię antynowotworową, nakierowaną na usuwanie przyczyn, a nie skutków choroby.Terapia znana jest głównie z ponad 30-to letniego pasma sukcesów w walce z wielomarodzajami raka, jednak równie dobrze radzi sobie z innymi przewlekłymi dolegliwościami,m.in.: cukrzycą, chorobami serca, chorobami reumatycznymi czy nadciśnieniem. Mimo iżwspółczesna medycyna nazywa takie dolegliwości ''nieuniknionymi'' i ''nieuleczalnymi''chorobami cywilizacyjnymi, oferując jedynie symptomatyczne leczenie, to Terapia Gersonazaprzecza wszystkim tym tezom - jest skutecznym narzędziem w leczeniu raka, nawet wzaawansowanym stadium, oraz z ponad 50 innymi chorobami - zwalcza przyczyny tychschorzeń i odbudowuje cały organizm, pomagając pacjentom w powrocie do pełnego zdrowiai w uniknięciu chorób w przyszłości. Terapia Gersona, mimo iż opracowana w Niemczech iUSA, może być z powodzeniem stosowana w polskich warunkach.Terapia Gersona to alternatywna metoda leczenia wielu 'nieuleczalnych' chorób, któranajbardziej spektakularne sukcesy odnosi w leczeniu raka. Tam gdzie klasyczna medycynaoferuje jedynie objawowe leczenie, Terapia Gersona radzi sobie doskonale przynosząc pełneuzdrowienie.'' Holistyczne podejście Terapii Gersona nie ogranicza się, tak jak większośćklasycznych czy naturalnych metod do leczenia indywidualnych symptomów choroby, aletraktuję organizm jako jeden całościowy mechanizm w którym każdy z elementów pełniistotną rolę i jest powiązany z wszystkimi innymi. Terapia nakierowana jest na usuwanieprzyczyn chorób a nie jedynie tłumienie ich skutków. leczy poprzez rekonstrukcjęnaturalnych, potężnych systemów obronnych organizmu, które aktywują jego zdolność dosamoleczenia, nie wywołując przy tym żadnych skutków ubocznych.Opiera się na świeżym, ekologicznym pożywieniu, sokach owocowo-warzywnych,lewatywach z kawy i całościowej detoksyfikacji ciała; wszystko to w celu przywrócenianaturalnej zdolności ciała do samoleczania.Niezmierna obfitość składników odżywczych dostarczana codziennie w postaci świeżowyciśniętego soku z owoców i warzyw ekologicznych, zapewnia organizmowi ogromnądawkę enzymów, witamin, minerałów i składników odżywczych. Substancje te rozbijająchore tkanki ciała, podczas gdy lewatywy pomagają w usuwaniu z wątroby toksynzgromadzonych w organiźmie na przestrzeni całego życia.Co to jest Terapia Gersona i jak leczyć raka?"Lekarstwo na raka zostało wynalezione w....1928 roku!" - z filmu "Cud TerapiiGersona" UWAGA! Film do obejrzenia u dołu stronySerdecznie polecam pierwszą książkę o Terapii Gersona po polsku" TERAPIA DOKTORA GERSONA- lekarstwo na raka i inne choroby przewlekłe""Pozostań blisko natury a jej odwieczne prawa będą cię chronić"- dr Max Gerson.UWAGA!: Książka "Terapia doktora Gersona" dostępna w sprzedażywysyłkowej (na terenie Olsztyna dostawa gratis)CENA: 39.90 PLN# Data wydania: 2008# ISBN: 978-83-927678-0-0# Liczba stron: 366# Wymiary: 143 x 205 mm# Okładka: miękka# Tłumaczenie: Jacek DybczakZAMÓW KSIĄŻKĘ''Terapia doktora Gersona - lekarstwo na raka i inne choroby przewlekłe''stanowikompletny przewodnik po teorii i praktyce Terapii Gersona, w którym autorki dzielą sięswoimi kilkudziesięcioletnimi doświadczeniami w leczeniu raka i innych dolegliwości przyzastosowaniu Terapii Gersona. Książka jest uaktualnieniem klasycznego dzieła MaxaGersona''A Cancer Therapy: Results of 50 Cases'',uwzględniającym zmiany jakie zaszły wświecie i w medycynie od czasu jego śmierci, m.in. powszechność zastosowaniachemioterapii i radioterapii, ich wpływ na organizmy chorych i konieczności uwzględnieniago w programie terapii. Książka napisana jest w taki sposób, iż może służyć jako podręcznikdo samodzielnego prowadzenia terapii tym, którym trudno znaleźć lekarza przeszkolonego wTerapii Gersona. Czytelnik dowiaduje się, które choroby mogą być skutecznie leczone, czegowymaga każdy z poszczególnych kroków terapii, jaki jest rozkład dnia pacjenta i pełnyprogram leczenia, jakie badania należy wykonywać, jak interpretować ich wyniki, jakiezabiegi należy przeprowadzać oraz jakie suplementy będą potrzebne. Znajdziemy w niejrównież mnóstwo wspaniałych przepisów kulinarnych kuchni Gersona, historie wyleczonychpacjentów i dużo, dużo więcej. Poważnie chorzy pacjenci, by wyzdrowieć, zmuszeni są dodokonywania całkowicie nowych wyborów w swoim życiu. Potrzebują rzetelnego rozeznaniai pełnej informacji, aby podjąć właściwe decyzje.''Terapia doktora Gersona''dostarcza imwszystkich niezbędnych informacji wraz ze sprawdzoną metodą leczenia, dając zarazemnadzieję na zdrową i szczęśliwą przyszłość.Terapia i dieta dr GersonaOdżywianie według dr Gersona jest niezwykle skuteczną i bezpieczną terapią, która co rokuodnotowuje największe szanse na wyzdrowienie bądź poprawę zdrowia. Najlepsze efektyosiągają osoby, które nie przyjmowały wcześniej chemii (choć i w takich przypadkachodnotowuje się oszałamiające sukcesy) gdyż po intensywnej, agresywnej chemioterapii (któraniepotrzebnie wyniszcza organizm) najczęściej układ immunologiczny pacjenta i wątroba sąnieodwracalnie uszkodzone.Wynika to z założenia całej terapii Gersona, który niejednokrotnie stwierdził iż chory na rakama znacznie obniżoną odporność immunologiczną wskutek m.in. niewydolności wątroby iinnych gruczołów oraz uszkodzenia wielu tkanek i śluzówki jelit. Ten proces schorzeniowyjest odwracalny w miarę przywracania sprawności tego narządu. Terapia Gersona za pomocąoczyszczenia organizmu z toksyn odwraca ten proces , powodując prawidłową pracęnarządów i zmuszenie "uśpionego" toksynami układu immunologicznego do rozpoznawaniakomórek nowotworowych i ich niszczenia.Rak jest choroba zwyrodnieniową, dlatego najistotniejszą i najważniejszą rzeczą w leczeniujest prawidłowa praca przewodu pokarmowego (organizm nie może być obciążonyciężkostrawnym sytym pokarmem). By wszystko co zjadamy było właściwie trawione i abywszystkie inne narządy przewodu pokarmowego działały jak powinny bez żadnychkomplikacji i pomagały w trawieniu do produktów końcowych a jednocześnie usuwaływszystkie produkty odpadowe, wszystkie toksyny i trucizny, które muszą być usuwane tak,by nic nie gromadziło się w naszym ustroju.Najważniejszym więc, pierwszym krokiem w terapii jest spożywanie pokarmówodtruwających organizm. Najskuteczniejszym ze znanych środków jest lewatywa sporządzanaw specjalny sposób , aplikowana z częstotliwością zależną od stanu chorego i szybkościpozbywanych się toksyn. Najlepszą lewatywą jest wlew z kawy organicznej pozbawionejjakiejkolwiek chemii, polepszaczy smaku i zapachu (zastosowany po raz pierwszy prawie 100lat temu przez prof. O. A. Meyera w Getyndze).Lewatywy z kawy:Niezbędny element terapii. Rozszerzają drogi żółciowe, zwiększają produkcję żółci i w tensposób ułatwiają wydalanie z żółcią produktów rozpadu guza, zatruwających organizm. Efektten odkryli przed wojną prof. O. E. Meyer oraz prof. Heubner z uniwersytetu w Getyndze.Rozkurcz zwieracza Oddiego widoczny jest w endoskopii. Kafestol, substancja znajdująca sięw kawie, zwiększa kilkakrotnie aktywność S-transferazy glutationowej (wątrobowegoenzymu odtruwającego). Bez częstego, regularnego odtruwania pacjenci zapadają na śpiączkęwątrobową.Częstotliwość lewatyw zwiększa się w razie poważnych bólów, nudności, napięcianerwowego i depresji. Pomagają one też na kurcze jelita, ból przedsercowy i trudnościwynikające z nagłego odstawienia leków uspokajających.Sposób przygotowania:3 czubate łyżki stołowe mielonej kawy zalewamy 1 litrem wody (woda nie może bycchlorowana, najlepiej będzie użyć naturalną wodę mineralną niegazowaną), gotujemy ok. 3minuty, następnie zmniejszamy ogień (by ustało wrzenie) i gotujemy jeszcze podprzykryciem przez 15-20 minut. Po określonym czasie zdejmujemy napój z ognia ,odcedzamy i gdy napar uzyska temperaturę ciała podajemy go choremu we wlewieodbytniczym.Wskutek czego przewody żółciowe ulegają otworzeniu, praca wątroby jest pobudzona dziękiczemu następuje lepsze wydalanie toksyn. Wskazane jest również by pacjent utrzymał wleww sobie przez ok.15 minut. Wlewy wykonuje się minimum 5 razy na dobę i częściej wzależności od stanu pacjenta i szybkości wchłanianych przez organizm guzów.Wprowadzanie jednocześnie do organizmu suszonej tarczycy, płynu Jugola powoduje, żeniedojrzałe komórki nowotworowe wychwytują szybko potas i enzymy oksydacyjne i giną.Komórka nowotworowa bazuje przede wszystkim na procesach fermentacyjnych, podczasgdy potas i enzymy oksydacyjne wprowadzają procesy utleniania i to właśnie pozbawiakomórkę rakową warunków do życia.Zupa Hipokratesa:- 1 średni seler korzeniowy (lepszy jest seler pastewny), jeśli jeszcze nie sezon, zastąpić 3-4zewnętrznymi pędami selera naciowego (wewnętrzne pędy zużyć do surówek, sałatkiziemniaczanej)- 1 średni korzeń pietruszki (o płaskich listkach, nie "kędzierzawych") lub pasternaku- 2 małe pory (lub zamiast nich - 2 małe cebule)- kilka ząbków czosnku- trochę zielonej pietruszki (nie za dużo, 1/2 małego pęczka - kwasy aromatyczne i sód)- 1 kg lub więcej pomidorów (zimą można bez pomidorów)- 0,5 kg ziemniakówNie obierać jarzyn ze skórki, najlepiej porządnie je wymyć, wyszorować i grubo pokrajać;zalać wodą (woda powinna być czysta nie chlorowana - najlepiej naturalna bez gazu) wgarnku 2-litrowym (naczynie powinno być wykonane ze stali nierdzewnej bądź ze szkła.Uwaga! obowiązuje rygorystyczny zakaz używania naczyń aluminiowych dotyczy to równieżfolii aluminiowych) tak, aby tylko pokryła jarzyny, na dużym ogniu doprowadzić do wrzenia,zmniejszyć ogień i gotować powoli przez 2,5 - 3 godziny, po czym partiami przepuścić przezmłynek do potraw, maszynkę do mięsa lub zmiksować, nie powinno pozostawać włókien.Przed przepuszczeniem przez młynek rozgnieść ubijakiem do ziemniaków. Niektórzyprzepuszczają najpierw albo tylko i wyłącznie przez blender. Wtedy skórki zostają w masie.jak ktoś ma wrażliwe jelita. to lepiej przez młynek. Zupę zhomogenizować póki jest gorąca.,jak najszybciej po zdjęciu z ognia. Schłodzona będzie miała niedobrą gumiastą konsystencję ismak.Można przechowywać w lodówce nie dłużej! niż 2 dni, podgrzać za każdym razem żądanąilość. Nie wkładać gorącej do lodówki, inaczej się skwasi. Dopiero po ostudzeniu dotemperatury pokojowej. [ Pobierz całość w formacie PDF ]

  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • monissiaaaa.htw.pl